OBAVIJEST

  • 0

OBAVIJEST

Category:NOVOSTI

Poštovani roditelji,

s obzirom na epidemiološku situaciju u Gradu Novom Vinodolskom i županiji, imali smo potrebu obratiti Vam se. Naime, pridržavanje mjera za sprječavanje zaraze Covid-19, kao što je obavezno nošenje maski od strane roditelja u garderobi i na vanjskom prostoru Vrtića, izostanak iz Vrtića u slučaju simptomatologije/sumnje na Covid-19 djeteta ili ukućana, omogućit će nam nesmetani rad, a time i siguran boravak Vašeg djeteta.

Krajem ožujka, Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke o prioritetima testiranja na SARS-Cov-2, postupanja s kontaktima, završetku izolacije i samoizolacije. Možete ih pronaći na linku: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Postupanje-s-oboljelima-bliskim-kontaktima-oboljelih-i-prekid-izolacije-i-karantene-2.pdf

Osim simptomatskih osoba s postavljenom kliničkom sumnjom na COVID-19, prioritetu testiranja podliježu i asimptomatske osobe, a toj skupini pripadaju i „Bliski kontakti osoba oboljelih od COVID-19 u sklopu epidemiološke obrade kao protuepidemijska mjera, posebice djeca koja su smještena u učeničkim domovima, pohađaju dječji vrtić ili školu kao i studenti smješteni u studentskim domovima kada o rezultatu ovisi postupanje s cijelom skupinom“.

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, i moguće postrožavanje mjera na nacionalnoj razini, apeliramo da u slučaju pojave simptomatologije koja je suspektna na COVID-19 (temperatura, respiratorni simptomi, proljevaste stolice) dijete ne dovodite u Vrtić, već se konzultirajte s pedijatrom te u slučaju pozitivnog testa obavezno obavijestite Vrtić, kako bismo mogli pravovremeno reagirati i spriječiti moguću zarazu. Ako kod roditelja ili drugog člana kućanstva postoji sumnja ili je potvrđena zaraza COVID-19, molimo ne dolazite u Vrtić, a o boravku djeteta u Vrtiću konzultirajte pedijatra.

U Vrtiću borave samo zdrava djeca, s obzirom na uvjete u Vrtiću – kolektiv s mnogo djece i djelatnika iz različitih obitelji, širenje zaraze unutar odgojno-obrazovne skupine, posljedično i Vrtića, može se odvijati brže radi bliskog kontakta svih uključenih.

Kroz međusobnu podršku i zajedničko, usklađeno djelovanje djelatnika Vrtića i Vas roditelja, moći ćemo osigurati da djeca nastave pohađati Vrtić te ćemo tako zajedno sačuvati zdravlje djece, obitelji i djelatnika.

Vaš DV Fijolica