Vrtić na daljinu

  • 0

Vrtić na daljinu

Category:NOVOSTI,VRTICNADALJINU

Draga djeco i roditelji,

s obzirom na situaciju zdravstvene krize u kojoj se nalazimo željeli bi unatoč svemu, pomoći vama da zajednički prebrodimo ovo razdoblje koje predstavlja jedan novitet i nešto nepoznato u našim životima.

Stoga smo osmislili program, odnosno niz aktivnosti koje će do Vas doći putem različitih internetskih tehnologija koje svi danas koristimo. Znamo da je internet pun ideja kako organizirati zajedničko vrijeme s vrtićarcima, no ponekad je teško snaći se u moru informacija i odabrati kvalitetan sadržaj za sebe i svoje dijete. Upravo smo radi toga osmislili i pripremili provjerene, zanimljive sadržaje interaktivnog karaktera, među kojima ćete sigurno pronaći nešto korisno za vašu obitelj. Cilj nam je zadržati dio rutine i odnosa vas, kao obitelji i vašeg djeteta s nama, vrtićem kojeg poznaje i u koji rado dolazi. Želimo zadržati kontinuitet rada, našu međusobnu povezanost te autentičnost boravka u vrtiću i poznatih lica odgojiteljica. Aktivnosti koje ćemo u sljedećim danima objavljivati lišene su materijala koje je nemoguće nabaviti, kompliciranih uputa ili izdvajanja velike količine vremena i truda kako bi vaše dijete dobilo dnevnu dozu kvalitetno provedenog, poučnog vremena. Dovoljno je da upalite tablet/laptop ili neki drugi uređaj i prepustite odgojiteljici riječ, ona će vaše dijete voditi i dopustiti vama da se posvetite školskom djetetu i Škole na trećem, mlađoj sestrici ili da i vi sjednete s vašim mališanom i iskušate se u nekoj aktivnosti taj dan.

Aktivnosti koje će do Vas dolaziti putem uobičajenih internetskih servisa koje koristite za komunikaciju s odgojiteljicama, dok ćemo jedan manji dio sadržaja objaviti na web stranici vrtića. Cilj nam je zadržati snažnu vezu između djece i odgojitelja te smo mišljenja da se to može jedino s personaliziranim materijalima koje naše odgojiteljice pripremaju poznavajući djecu s kojom svakodnevno rade. Osim odgojitelja, aktivnosti će pripremiti i stručni suradnik, pripravnik psiholog.

Zato nastavite pratiti mrežne stranice DV Fijolica i ostale internetske servise koje inače koristite u suradnji s odgojiteljima, kako bi nastavili druženje, učenje i zabavljanje!

Do prve objave, možete s djetetom pročitati društvenu priču o pandemiji koronavirusa za djecu – Nešto se jako čudno dogodilo u mom gradu.